Mercedes-Benz Koncept GLB predstavljen u Šangaju

Mercedes-Benz GLB

Sem nove generacije modela GLA, Mercedes na MFA2 platformi priprema još jedan SUV model. To je Mercedes GLB čija premijera se očekuje tokom ljeta ove godine. Prije promocije tog serijskog modela, Mercedes je sada na sajmu automobila u Šangaju predstavio njegovu koncept verziju.

U Mercedesu i nisu zabrinuti zbog eventualne kanibalizacije GLB i GLA modela, uz konstataciju da uvek postoji dovoljno prostora u gami za dodatna vozila.

Mercedes GLA i GLB će se zato i vizuelno međuosobno dovoljno razlikovati, pri čemu je kod GLB-a veći naglasak na nešto prostranjoj kabini (biće dostupna i verzija sa tri reda sjedišta kao ovdje na konceptu), većem prtljažniku i boljim off-road karakteristikama.

Imajući u vidu rođačke veze sa A, B i CLA klasom kao i budućom, novom generacijom modela GLA, i GLB je dobio sličan enterijer, što podrazumeva i digitalnu intrument tablu, sjedišta sa hlađenjem i masažom, kao i ventilacioni otvore u obliku turbine.

Posebno mjesto i ovde zauzima infotainment sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience), koji ima sposobnost učenja zahvaljujući vještačkoj inteligenciji, kao i inteligentno upravljanje glasom.

GLB concept je dugačak 4634 mm, širok 1890 mm, visok 1900 i ima međuosovinsko rastojanje od 2829 mm. Na konceptu su i bicolor 17-inčni alu točkovi, Multibeam LED prednja svjetla, hromirani detalji, dodatna svjetla na krovu, crni krovni nosači, crni retrovizori i ručice na vratima…

Pod haubom GLB concepta je 2,0 litarski turbo benzinski motor sa 165 kW/224KS i 350 Nm obrtnog momenta, uz 8-stepeni automatski mjenjač i pogon na sva četiri točka (dostupni su Eco/Comfort mod sa distribucijom 80:20, zatim Sport mod sa 70:30 i Off-road mod sa 50:50).

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR