Mercedes osvježio A klasu. Da biste uočili razlike, morate pažljivo posmatrati

266

Četiri godine nakon tržišnog debija, Mercedes je odlučio osvježiti svoj popularni kompakt koji, istini za volju još uvijek izgleda prilično svježe. Zato su promjene ograničene na detalje.

Mercedes A-klasa, kako u hatchback tako i u limuzinskoj verziji, prošao je kroz delikatne izmjene koje bi mu trebale pomoći da preživi sljedeće godine na tržištu. Da biste uočili razlike, morate biti veoma pažljivi. Prije svega, obratite pažnju na prednju stranu.

Ovdje nalazimo LED prednja svjetla s promijenjenom grafikom i masku hladnjaka koja sada može biti završena u uzorku sićušnih Mercedesovih zvijezda. Branik i stražnji difuzor također su blago redizajnirani.

Preinake u kabini također su kozmetičke. Standardno ćemo dobiti dva ekrana – jedan dijagonale 7,25, a drugi 10,25 inča. Uz nadoplatu ili u bogatijim verzijama nudit će se par većih ekrana. U oči upada i novi upravljač, spljošten pri dnu, te pojednostavljena središnja konzola bez analognog MBUX kontrolera. Sam sistem je ažuriran.

Mercedes je također proširio popis konfiguracija i opcija opreme. Voljni mogu, primjerice, kupiti nove felge promjera 19 inča.

A šta možemo pronaći ispod haube? Prije svega, blagi hibridi. MHEV sistem od 13,5 KS bit će standardan na svakoj pogonskoj opciji, dok 250e plug-in ima dodatnih 7 KS električne energije i veću snagu punjenja – do 22 kW. Važno je istači da je ručni mjenjač potpuno ukinut. Kupci će, bez obzira na odabrani pogon, biti prisiljeni koristiti automatski.

Osvježena A-klasa trebala bi krenuti u prodaju ove godine. Za sada se ne zna po kojoj cijeni., no s obzirom na tržišne trendove, mogu se očekivati ​​značajna povećanja.

Prethodni članakTrideset godina nakon prestanka proizvodnje, Renault će 17.oktobra predstaviti modernu interpretaciju kultnog Renaulta 4
Sljedeći članakNovi električni Hyundai prelazi 614 km sa jednim punjenjem

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime