Mercedes predstavio mega ekran osjetljiv na dodir

Ako ste mislili da je ekran novog Mercedesa S-klase pretjeran, iznenadit ćete se. Njemački proizvođač pokazao je šta će staviti u novu električnu limuzinu EQS. Ekran će praktički zauzeti cijeli kokpit.

Zakrivljeni ekran proteže se gotovo cijelom širinom kabine. Čini se da se nekoliko ekrana kombinuje u jednu impresivnu ploču. Stakleni je poklopac oblikovan na visokoj temperaturi, a ispod se nalazi 12 pokretača koji pružaju povratni efekt na dodir.

Sam MBUX sistem radi zahvaljujući 8-jezgrenom procesoru i 24 GB RAM-a. Ako do sada niste razmišljali o automobilu kao o divovskom kompjuteru na točkovima, vrijeme je da počnete.

Mercedes je pratio ponašanje korisnika ranijih generacija MBUX-a. Primijećeno je da su najčešće odabrane opcije navigacija, radio i telefon. Stoga su u novom izdanju premješteni u središte ekrana.

Sistem može učiniti puno više: ako primjeti da suprugu zovete nakon posla, predložiti će poziv u pravo vrijeme. Isto vrijedi za omiljenu vrstu masaže. Nije potrebno ni spominjati kako ovakav uređaj utiče na parametre vožnje, uštedu, izbjegavanje neravnina, postavljanje većeg razmaka od tla…….

Mercedes EQS će biti predstavljen krajem ove godine, ali zbog pandemije nije poznato kada stiže u prodajne salone.
Prethodni članakZašto nije dobro prati automobil na ekstremno niskim temperaturama?
Sljedeći članakViše od 54 posto novih automobila prodanih u Norveškoj 2020. je na struju. Audi e-tron najprodavaniji

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime