Najveći kineski proizvođač automobila poziva domaće suparnike: Ujedinimo se i srušimo zapadne konkurente!

Najveći kineski proizvođač električnih automobila, BYD, pozvao je sve kineske proizvođače automobila da se ujedine i sruše svoje zapadne konkurente.

Wang Chuanfu, osnivač BYD-a, dao je ovu izjavu nakon što je kompanija proslavila isporuku svog petmilijuntog električnog vozila. Chuanfu je naglasio da je došlo vrijeme za dominaciju kineskih marki.

Kineski proizvođači automobila sve više traže nove kupce na Zapadu zbog usporavanja tržišta u Kini, pišu energyportal.eu i South China Morning Post.

Kina je postigla značajan napredak u sektoru električnih vozila (EV), kapitalizirajući državnu potporu i nacionalnu strategiju koja osigurava dostupnost dijelova električna vozila. Osim toga, Kina kontroliše većinu kapaciteta za rafiniranje litija, vitalnog minerala koji se koristi u proizvodnji baterija, prenosi revijaHAK

Kina također ima pristup grafitu i drugim bitnim komponentama u proizvodnji. Nadalje, najveći svjetski proizvođač baterija za električna vozila (CATL), nalazi se u kineskom gradu Ningde u pokrajini Fujian. Tu su i ogromno domaće tržište te nezanemarive potpore države. Zbog svega toga, a i jeftinije radne snage, Kina može ponuditi povoljnija električna vozila.

Inače, BYD je nadmašio Teslu kao vodeći svjetski proizvođač električnih automobila, uključujući plug-in hibride i ima cilj već ove godine nadmašiti marku Elona Muska u kategoriji prodaje (isključivo) električnih vozila.

Toyota C-HR (2024). Cijena u BiH kreće od 59,900 KM

 
Izvor

Prethodni članakMožda ga je stid voziti VW Passat? Kupio masku od Audija A6 (video)
Sljedeći članakZalijepljeni insekti na braniku i šoferci? Evo rješenja

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime