Nasljednik Lamborghini Aventadora dobit će V12 motor. Ovo je sigurno

Izvršni direktor Lamborghinija Stephan Winkelmann potvrdio je ono što je najavio u maju. Tradicionalni motori tek trebaju ući u muzeje, a nasljednik Aventadora dobit će potpuno novi V12 motor.

LAMBORGHINI AVENTADOR VRHUNSKI JE MODEL, KOJI SE OD POČETKA NUDI S V12 MOTOROM.DOBITI ĆE GA I NASLJEDNIKU maju 2021. Lamborghini je najavio planove za naredne godine, otkrivajući kako će izgledati bliska budućnost. Jedna od zanimljivijih informacija bila je da će se hibridizacija dogoditi tek nakon 2022. godine. Čelnik marke spomenuo je da će dva nova modela s V12 motorom biti najavljena krajem ove godine .

Jedan od njih je nasljednik Aventadora, vrhunskog stroja u Lamborghinijevoj ponudi. Winkelmann je potvrdio da će novi model dobiti potpuno novi V12 motor, ali još nije otkrio detalje. Međutim, rekao je da je to nešto čime se do sada nismo bavili.

Ovo će, međutim, biti i hibrid, što potvrđuje i sam Winkelmann između redova kada govori o novoj bateriji u pogonskom sistemu, pozivajući se na model Sian.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR