Kia Motors je prošlog mjeseca obnovljenu varijantu svog manjeg gradskog modela Picanto prvo predstavio u Južnoj Koreji (tamo se inače prodaje pod nazivom Morning), dok je evropsko izdanje prikazano sada.

Dakle, ovaj gradski automobil (dužina 360 cm, međuosovinsko rastojanje 240 cm, zapremina prtljažnika 255 litara) je za novu prodajnu sezonu dobio izmjenjene branike, dotjerana svjetla, modifikovani Tiger Nose prednji gril, novi dizajn alu točkova od 14 i 16 inča, par novih boja, kao i modernizovani enterijer (pre svega unaprijeđeni infotainment sistem sa 8.0-inčnim ekranom, kao i Apple CarPlay i Android Auto).

Šira je i lista bezbjednosnih sistema (između ostalog sistem koji vozača upozorava na vozilo u mrtvom uglu i sistem održavanja vozila u kolovoznoj traci).

Obnovljeni Picanto će na evropskom tržištu startovati u trećem kvartalu ove godine, i to sa 1,0 i 1,2 litarskim benzincima (sa 67KS odnosno 100KS). Pored manuelnog menjača nudiće se i nova AMT automatizovana manuelna transmisija. U ponudi će se naći i X-Line i GT-Line verzije.

Kia Picanto X-Line


Picanto X-Line dolazi sa blagim (pro)terenskim izgledom koji uključuje dodatne zaštitne elemente za eksterijer, restilizovane branike, za 15 mm viši klirens i alu točkove.

Picanto GT-Line se između ostalog ističe aero body paketom, alu točkovima i crvenim detaljima, kao i crnim enterijerom sa kontrastnim crvenima akcentima.
Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR