Aktuelna, treća generacija popularne Škode Fabije je promovisana 2014. na sajmu automobila u Parizu, dok je 2018. godine na sajmu u Ženevi prikazana i njena obnovljena verzija. Ipak, imajući u vidu novitete u B segmentu (novi Renault Clio, Peugeot 208 nove generacije, Opel Corsa, Hyundai i20 i Toyota Yaris), vrijeme je za veće promene.

Kako pišu pojedini mediji, nova Fabia se može očekivati tokom 2021. godine. Uz upadljiviji izgled po uzoru na novije modele ove marke (Scala, Kamiq, Octavia), nova Fabia će biti napravljena na MQB A0 platformi, a dobiće i moderniju unutrašnjost i naprednu tehnologiju. Neke informacije kažu da će automobil biti nešto širi, kao i da će prostranost u kabini ostati na nivou sličnom aktuelnom modelu kako se Fabia ne bi previše približila većoj Scali. Ipak, i to će biti dobvoljno da bude jedan od najprostranijih automobila u svojoj klasi. Takođe, i prtljažnik bi trebalo da bude nešto veći nego sada.

Najavljuju se i širi trag točkova, bolja zvučna izolacija, kvalitetniji materijali u unutrašnjosti, bogatija oprema, kao i digitalna instrument tabla (kod skupljih verzija) i infotainment sistem sa ekranom do 9.2 inča. Što se motora tiče, osnovu će činiti 1,0 litarski trocilindrični benzinac u nekoliko verzija. Biće dostupne i mild-hybrid verzije, dok plug-in varijante po svemu sudeći neće biti u ponudi.

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR