Na poslednjem sajmu automobila u Frankfurtu predstavljeni su obnovljeni Superb, hibridni Superb iV, Superb Scout, električna verzija gradskog modela Citigo, kao i Monte Carlo varijante modela Scala i Kamiq. Sada je na redu i potpuno novu generacija Octavije.

Iz Škode je nedavno već došla najava da će promociju potpuno nove generacije Octavije održati 11. novembra u Pragu, kada će istovremeno biti obilježena i 60. godišnjica pojavljivanja prve Octavije. Do tada, danas su objavljene ove zvanične fabričke skice kao najava skore premijere.

Nova Octavia će koristiti Volkswagenovu MQB platformu, pri čemu se najavljuje da će imati najprostraniju unutrašnjost u svojoj klasi i nešto veći prtljažnik nego sadašnji model. Sadašnje informacije kažu da će nova Octavia biti 2 cm duža nego sadašnja, dok će međuosovinsko rastojanje ostati isto. Za unutrašnjost su predviđeni i kvalitetniji materijali, bogatija oprema, ekran osjetljiv na dodir, kao i opciona digitalna instrument tabla od 12.3 inča.

Kao i ranije, u ponudi će se naći liftback i karavanska Combi verzija. U gami motora možemo očekivati benzinske motore (između ostalog 1.0L trocilindraš, 1.5L i 2.0L), nekoliko dizelaša, kao i plug-in hibridnu varijantu. Pominje se i da će benzinski motori biti dostupni sa 48-voltnim sistemom (mild-hybrid), kao i to da će na vrhu ponude opet biti sportska Octavia RS (sa oko 265KS).

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR