Novu generaciju Škode Octavije smo upoznali u ponedeljak, zatim smo vidjeli nezvanični render buduće sportske Octavije RS, a sada su pred nama i renderi sa sajta Kolesa.ru koji pokazuju najverovatniji izgled nove Octavije Scout. Nova (pro)terenska Octavia Scout će se opet bazirati na karavanskoj Combi verziji, uz povišeni klirens (+ 30 mm), dodatne zaštitne elemente na karoseriji, krovne nosače i veće alu točkove.

Kao i regularna Octavia Combi, i nova Octavia Scout će biti nešto duža i šira u odnosu na prethodnika, dok će zapremina prtljažnika u standardnoj konfiguraciji iznositi 640 litara. Nova Octavia Combi je dugačka 4689 mm, široka 1829 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2686 mm. Za unutrašnjost su predviđeni i kvalitetniji materijali, infotainment sistem sa 8.25-inčnim ili 10-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, digitalna instrument tabla od 10.25 inča, el. parkirna kočnica, head-up displej. U paleti motora možemo očekivati 2.0 TSI benzinac sa 190KS i 320 Nm koji dolazi u paru sa pogonom na sva četiri točka, kao i 2.0 TDI dizelaš u verzijama sa 150KS i 200KS (svi mogu da se dobiju sa 7-stepenim DSG mjenjačem).

Po sadašanjim predviđanjima, Octavia Scout nove generacije se premijerno može očekivati u martu sljedeće godine na sajmu autombila u Ženevi ili nešto kasnije na septembarskom sajmu u Parizu.


Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR