Novi Yaris debitovao je u oktobru prošle godine, a prodaja u Evropi počinje na proljeće. Riječ je o prvom Toyotinom modelu koji koristi novu TNGA-B mehaničku platformu, pa je automobil širi, ali i niži od prethodnika, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 50 mm, pa će putnici imati više prostora u kabini. Toyota je značajno investirala u svog “mališana”, koji je najprodavaniji Toyotin model na evropskom tržištu. Četvrta generacija je dizajnirana u Evropi, sa fokusom na kupce na “Starom kontinentu”, a nastaviće da se proizvodi u pogonu u francuskom Valensijenu.

Promjene dimenzija uticale su i na promjenu proporcija automobila, koji sada ima dinamičniji izgled. Prednjim dijelom i dalje dominira velika maska hladnjaka, dok su svjetlosne grupe modernizovane u odnosu na aktuelnu generaciju Yarisa. Toyota je najavila da će okosnicu prodaje u Evropi činiti hibridna verzija. Riječ je o hibridnom pogonskom sistemu četvrte generacije u čijem je središtu 3-cilindarski 1.5-litarski benzinac. Pomažu mu dva elektromotora, a snaga se prenosi pomoću CVT mjenjača.

Fabrika za sada nije objavila specifikacije pogonskog sistema, ali kako se navodi novi hibrid biće za 15% snažniji od prethodnika, pa se očekuje da ima oko 115 “konja”. Toyota tvrdi i da će automobil biti ekonomičniji za 20% u odnosu na odlazeću verziju Yarisa, a od 0 do 100 km/h ubrzavaće za 10,3 s.

Nova litijum-jonska baterija lakša je za 27% od prethodne nikl-metal hidridne. Pojedina tržišta u Evropi, na kojima hibridi nisu toliko popularni, dobiće i regularne benzinske motore, i to od 1.0 i 1.5 litara. Knjiga narudžbina za novi Yaris biće otvorena u proljeće, a očekuje se da će ovaj automobil evropska publika moći da vidi na predstojećem sajmu automobila u Ženevi, koji se održava početkom marta.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR