Nova generacija planetarno popularnog Audijevog SUV-a, Q7, predstavljena je BiH tržištu. U režiji nove kompanije Porsche BiH d.o.o. upriličena je glamurozna prezentacija kojoj je prisustvovao veliki broj medija i zvanica iz raznih sfera društvenog života.

Potpuno novi, najveći Audijev SUV, Q7 otkriven je u prodajnom salonu firme Porsche Sarajevo čime je na najbolji mogući način obilježen start novog zastupnika VAG grupacije u našoj državi. U duhu tradicije dizajn novog modela nastao je na jakim temeljima prošle generacije. Oštre, dinamične linije karoserije nagovještavaju sportski karakter velikog SUV-a. Najveće se promjene vide na prednjem dijelu kojim dominira nova, izraženija, maska motora i super moderna LED svjetla sa Matrix tehnologijom.

Očekivano, Matrix svjetla dolaze uz bogatije pakete opreme dok se sada već klasična LED tehnologija serijski nudi uz bazne pakete opreme. Velika karoserija djeluje upečatljivo bez obzira na ugao gledanja.

Iako Q7 spada u automobile teške kategorije moramo posebno naglasiti da je nova generacija u odnosu na staru lakša sa impozantnih 325 kg. To se pozitivno odražava na dinamiku vožnje, potrošnju goriva a samim tim i na nisku emisiju štetnih plinova u atmosferu.

Prilikom razvoja svi su resursi bili usmjereni na efikasnost pogonskih grupa. Stoga ne čudi podatak kako se nova generacija zadovoljava sa 26% manje goriva u usporedbi sa starom. Posebna se pažnja posvetila komforu. Uz obilje prostora, koji postavlja nova mjerila u klasi, putnici uživaju u savršenoj tišini lišenoj bilo kakvih vibracija od strane pogonske grupe i ovjesa. Fleksibilna sjedišta dopuštaju veliki broj konfiguracija pa nema sumnje da će sve potrebe biti zadovoljene.

Istaknimo da se kao opcija nudi treći red sjedišta koja se obaraju električnim putem. Sve skupa u luksuznom putničkom prostoru može se voziti 7 odraslih putnika. No, to nije sve budući da se zahvaljujući odgovarajućim kopčama može jednostavno instalirati čak 6 dječjih sjedalica.

Veliki broj kombinacija unutrašnjosti uz više nego bogat katalog dodatne opreme zadovoljiti će kupce svih profila. Mislimo da novu TFT instrument tablu kao i ostalu opremu prilagođenu savremenim kupcima ne treba posebno isticati.

Sve u svemu putnički prostor zaslužuje maksimalnu ocjenu. Očekivano, na našem tržištu već sada vlada veliki interes za najvećim Audijevim SUV-om

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR