Novi BMW M3 i M4 upravo su ugledali svjetlo dana. Dugo očekivani sportski modeli nekima će biti iznenađujući, a drugima izvrsni. I da, imaju velike bubrege.

Da je premijera BMW-a M3 i M4 veoma blizu, svjedoče fotografije koje se, već tradicionalno, “slučajno” pojavljuju na Internetu kao najava zvanične premijere nekog novog modela. Očekivano, oba automobila imaju novi dizajn prednjeg dijela, koji je bavarski proizvođač predstavio na modelu Serije 4 Coupe, a čije su glavno obilježje veliki “bubrezi” na maski hladnjaka.

Ipak, najvažniji detalj ova dva modela je motorizacija. Najavljeno je da će M3 i M4 koristiti istu benzinsku pogonsku jedinicu iz modela X3 M i X4 M. U pitanju je 6-cilindarski 3.0 tvin-turbo koji proizvodi 479 KS (352 kW) i 600 Nm. U ponudi bi trebalo da se nađu i Competition verzije sa nešto jačim motorom od 510 KS (375 kW). Snaga će se prenositi na sve točkove pomoću 8-stepenog automatskog mjenjača, ali će za sladokusce i dalje biti dostupne opcije sa zadnjim pogonom i 6-brzinskim manuelnim mjenjačem.

BMW M3 i M4
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR