U specijalno pripremljenom prostoru u hotelu “Radon Plaza Sarajevo”, promovisan je novi “BMW serije 3”.

Ovaj model, do sada, je prodat je u više od 15 miliona primjeraka širom svijeta”Sedma generacija, koja je u utorak predstavljena, stigla je na tržište Bosne i Hercegovine.

Enterijer je priča za sebe. Tu su najnoviji elementi opreme među kojima su nove kontrole klima uređaja i farova. Najviše pažnje privlači nova postavka centralnog informacionog ekrana od 10,25 inča koji se nadovezuje na instrument tablu. Kvalitet materijala i izrada svakog elementa unutrašnjosti je na najvišem nivou ikada u “BMW seriji 3”. Novi sistem oslanjanja sa inovativnim tipom amortizera zadržaće “BMW” kao jednog od lidera u segmentu kada je u pitanju dinamika vožnje. Automobil je duži za 7 mm u odnosu na prethodnika, a lakši je 50kg.

U opcionalnoj opremi dostupni su i laserski farovi. Na prvi pogled dizajn ovog automobila potencira njegov sportski karakter. Bočnim stranama vladaju dvije jednostavne linije koje se podižu ka nivou kvaka, a na zadnjem dijelu automobila uočljiv je minimalistički stil u kome preovladavaju svjetla u obliku izduženog latiničnog slova “L”, dok se posebno ističu pravi, funkcionalni završeci izduvnog sistema povećanih dimenzija. Kupcima su dostupne tri linije opreme – “Sport Line”, “Luxury Line” i “M-Sport Line”. Postoje tri paketa instrument table i centralnog informacionog displeja – “Live Cockpit”, “Live Cockpit plus” i “Live Cockpit Professional” – tako da je moguće poručiti i tradicionalne okrugle instrumente, ali i novi interfejs “ID7” sa multifunkcionalnom instrument tablom – ekranom od 12.3 inča.

“Live Cockpit plus” podrazumjeva analognu instrument tablu sa ekranom od 5.7 inča i centralni informacioni ekran od 8,8 inča koji je osjetljiv na dodir dok “Live Cockpit plus” podrazumjeva multifunkcionalnu instrument tablu – ekran veličine 12.3 inča i centralni informacioni ekran velićine 10.25”. Navigacija dolazi u oba paketa s tim što “Professional” ima i “iDrive” kontroler sa funkcijom unosa teksta i “Inteligent voice assistant”. “Head up” displej, koji je za 75 odsto veći nego kod prethodnika, dostupan je uz obje varijante – “Live Cockpit plus” i “Live Cockpit Professional”. Sistemi asistencije u vožnji su na nivou novog “BMW X5” sa “Reversing assistant” sistemom i automatskim isparkiravanjem.

Za 68,420,00 KM možete računati na dizelsku verziju 320d bavarske limuzine, sa 190 KS, koji već garantuju uvjerljive performanse, uz deklarisanu potrošnju od samo 4,4 l/100 km (realno oko 6)

Kod domaćih trgovaca u Bosni i Hercegovini novi BMW Serije 3 (G20) prvo će se ponuditi u turbodizelskim izvedbama: 320d i 320d xDrive (190 KS), te turboenzinski 330i (258 KS).

Kako to u brojkama izgleda, pogledajmo u cjeniku:

320d ……………………………… 68,420,00 KM

320d xDrive …………… 77,803,00 KM

330i ……………………………… 74,829,00 KM

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR