Prvi Citroën C4 je predstavljen 2004., kao nasljednik modela Xsara i tehnološki srodan s Peugeotom 307. Simpatičan i funkcionalan ‘francuski Golf’ pamti se po neobičnom volanu s nepomičnim centralnim dijelom. Osim kao 5-vratni hatchback, proizvodio se i kao neobičan 3-vratni polu-coupe.

Na kineskom tržištu je iz njega izvedena limuzina C-Quatre.

Model druge generacije, predstavljen 2008., na zajedničkoj platformi PSA PF2, bio je srodan s Peugeotom 308 te premium modelom Citroën DS4 (kasnije DS4).

Proizvodnja je zaključena 2018. a u Kini se još uvek proizvodi limuzinski C-Quatre i nije dobio nasljednika te se govorilo da se zauvijek povlači. Sada se najavljuje preokret, ‘na krilima’ moći novostvorene alijanse PSA-FCA, nastaje model koji po istom tehnološkom konceptu kao novi modeli Peugeot 308 i Opel Astra, a skicu donosi Motor1.com.

Stvara se na platformi CMP2 (Common Modular Platform) na istoj bazi na kojoj su već stvoreni Peugeot 208 i Opel Corsa, mada je novi C4 za pola klase veći auto. Tehnološki će dakle biti na poznatim PSA-temeljima, a stilski donosi novosti koje bi se mogle prenijeti i na druge modele iz game.

Očekuje se u oktobru na salonu u Parizu 2020., kao modelska godina 2021.

Izvor: Autoportal.hr

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR