Novi električni Hyundai prelazi 614 km sa jednim punjenjem

411
Hyundai IONIQ 6

Da bi se postigao ovaj rezultat, kupci će morati da nabave Long Range verziju sa baterijom od 77,4 kWh, pogonom na dva točka i alu felgama od 18 inča.

Hyundai IONIQ 6

Hyundai je ovog ljeta predstavio novi model na struju, Ioniq 6. Oblik limuzine nije tu samo zbog dizajna, već pomaže rivalu Teslinog Modela 3 da smanji koeficijent otpora na 0,21.Ovi napori da se karoserija učini što je moguće modernijom su se isplatili jer je WLTP autonomija vožnje automobila impresivna. U svojim najštedljivijim specifikacijama, Ioniq 6 će preći čak 614 kilometara (381,5 milja) prije nego što ostane bez struje u bateriji, porenosi b92.net

Hyundai IONIQ 6

Da bi se postigao ovaj rezultat, kupci će morati da nabave Long Range verziju sa baterijom od 77,4 kWh, pogonom na dva točka i alu felgama od 18 inča. Međutim, ukoliko vozač poželi da nadogradi konfiguraciju vozila većim setom točkova od 20 inča, WLTP procjena značajno pada na 545 km. Oni koji se odluče za pogon na sva 4 točka, sa manjim točkovima će moći da pređu 583 km sa jednim punjenjem, odnosno 519 km sa većim felgama.

Hyundai IONIQ 6

Što se tiče standardne verzije Hyundaia Ioniq 6, sa baterijom od 53 kWh, pogonom na dva točka i 18-inčnim točkovima, on ima najmanji radijus kretanja od svih, svega 429 km.

Rezultati WLTP ciklusa testiranja pokazuju da Ioniq 6 ima nešto veću autonomiju od Modela 3, jer Teslin automobil prema EPA standardu ima maksimalan radijus kretanja od 602 km.

Međutim, opseg varira u velikoj mjeri u zavisnosti od nekoliko faktora (stil vožnje, uslovi saobraćaja, konfiguracija terena, temperatura), a poznato je da WLTP ima tendenciju da bude previše optimističan u poređenju sa ocjenom EPA.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
Izvor

Prethodni članakMercedes osvježio A klasu. Da biste uočili razlike, morate pažljivo posmatrati
Sljedeći članakMercedes-Benz osvježio B-klasu. Novi upravljač i digitalni satovi dio su standardne opreme

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime