Ford je za modelsku godinu 2020 osvježio ponudu modela Galaxy i S-Max, pri čemu se ističe luksuznija Vignale verzija.

Ford Galaxy kao minivan u punoj veličini, a i nešto manji S-Max su dobili nove prednje branike, kao i felne novog dizajna, izrađene od lake legure. Prestižnije verzije, koje po običaju američkog proizvođača nose Vignale ili ST-Line oznake, su pored pobrojanih modifikacija dobile i preoblikovanu rešetku hladnjaka na kojoj su ćelije postale veće.

Najbogatiji paket opreme Vignale je sada moguće naručiti i uz veliki Galaxy, što do sada nije bio slučaj. Donosi veće površine presvučene prirodnom kožom, grijani obruč upravljača kao i sjedišta obogaćenog sadržaja. Misli se na inkorporiranu funkciju masaže i ventilacije. Uglavnom se radi o proširenoj ponudi tkanina upotrebljenih za presvlačenje dijelova enterijera, kao i o nekim sitnijim stilskim detaljima. Traditiconalna polugica za aktiviranje brisača je ustupila mjesto kružnom tasteru na centralnom tunelu još prošle godine.

Multikonturna prednja sjedišta se sada ne nude samo u verzijama Vignale, već se mogu dobiti i u nekoj manje prestižnoj verziji automobila s nekom od oznaka ovog dvojca. Jasno je ipak da se radi o stavkama koje se nalaze na listi dodatne opreme. Naposljetku, modernizacija je donijela i familiju unaprijeđenih funkcija ispomoći vozaču. Tu je revidiran adaptivni tempomat koji integriše i stani&kreni funkciju, a na raspolaganju putnicima je i unapređeni multimedijalni sistem FordPass Connect. Između ostalog uključuje i Wi-Fi odašiljač, a takođe nudi i opciju povezivanja do deset sprava povezivih na internet.

Opstala su sva tehnička unaprjeđenja koje je Ford bio prinuđen da daruje modelima Galaxy i S-Max, prije otprilike godinu dana, odnosno kada je u Evropskoj uniji stupio na snagu WLTP protokol. Samo je jedan benzinski motor preostao u ponudi. To je turbo četvorocilindarska EcoBoost jedinica zapremine 1,5 litara koja isporučuje 165 konjskih snaga. Ovaj motor radi u paru sa šestostepenim ručnim mjenjačem. S druge (dizel) strane, u ponudi je jedan 2,0 EcoBlue turbodizel motor koji se proizvodi u tri nivoa snage. Jedinice s 150 i 190 konjskih snaga mogu da računaju na ispomoć jednog turbo punjača, dok najsnažnija varijanta koja broji 240 “grla”, ima dvostruku asistenciju.

Ko se opredjeli za dizel, biraće između šestostepene ručne ili osmostepene automatske transmisije. Pogon na sva četiri točka je takođe dostupan, ali je uslovljen izborom 190 konjskih snaga jakog dizela i automatskog menjača sa 8 “brzina”. Osvježene verzije Fordovih minivanova je već moguće naručiti ukoliko obitavate na teritoriji Evrope. Vlasnik varijante modela Ford S-Max, koja je u stanju da smjesti do pet osoba, se postaje onda kada se tako odluči ali i kada se na račun prodavca uplati iznos od najmanje 33 hiljada evra. Da podsjetimo da je i ovdje moguće dobiti verziju s mogućnošću prijevoza sedam osoba, ali je to opcija koja se posebno naručuje.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR