Na dan kada se proslavlja Svjetski dan Land Rovera, 30. april, britanski proizvođač terenskih vozila objavio je planove za okončanje završne faze testiranja novog Land Rover Defendera.

Uokviru priprema za lansiranje novog Defendera, flota pretprodukcijskih vozila dostigla je zadati cilj od pređenih 1,2 miliona kilometara test vožnji, prije ulaska u završnu fazu testiranja.

Kako bi bio siguran da vozila mogu zadovoljiti i najzahtjevnije avanturiste, Land Rover je novi Defender testirao na nekim od najnepristupačnijih terena za planeti.

Ovaj automobil izlagan je pustinjskim temperaturama višim od 50 stepeni Celzijusa, artktičkim uslovima, gdje temperatura pada ispod -40 C, a vožen je i na nadmorskoj visini od preko 3.000 metara, na Stjenovitim planinama u Koloradu, SAD.

U Land Roveru kažu da bi, do trenutka predstavljanja u spetembru ove godine, novi Defender trebalo da završi ukupno 45.000 testova, računajući dosadašnje.

Partner u obavljanju finalnih testova novog Defendera, biće Tusk Trust, a vozila će biti testirana u Keniji, gdje će posebno kamuflirani Defender prevoziti teške terete, “gaziti” rijeke i prenositi zalihe preko 14.000 hektara terena koji ne opraštaju greške, u okviru rezervata prirode Borana.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR