Od svog zvaničnog lansiranja 2010. godine Nissan Juke je privlačio pažnju svojim upadljivim dizajnom, ali nakon skoro jedne decenije vrijeme je za nasljednika.

Danas je i zvanično potvrđeno da će nova generacija ovog Nissanovog crossovera premijeru imati 3. septembra, a kao najava služi i jedna zatamnjena teaser slika. U najavi se kaže i da će njegova prodaja na evropskom tržištu startovati početkom sljedeće godine. Kako stvari sada stoje automobil će pretrpeti prilične izmene. Pre svega, novi Juke će uz moderniji dizajn dobiti CMF-B platformu iz Renault-Nissan alijanse, a imaće i nešto duže međuosovinsko rastojanje, kao i prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i više mesta za noge putnika pozadi. Imaće i nešto veći prtljažnik, čija zapremina će umesto sadašnjih 354 iznositi oko 380 litara.

Takođe treba pomenuti i veći ekran osetljiv na dodir, smartphone konekciju, podršku za Apple CarPlay i Android Auto, Nissanov ProPILOT sistem poluautonomne vožnje, kao i još bogatiju ponudu za personalizaciju. Ovaj konkurent Renaultu Captur, Opel Mokki X, Fiatu 500X i Peugeotu 2008 će u ponudi između ostalog imati i 1,0 i 1,3 litarske benzince, a verovatno i 1,5 litarski dizel agregat. Pored prednjeg u gami će se naći i pogon na sva četiri točka, kod skupljih verzija. Takođe, nezvanično pominje se i plug-in hybrid varijanta sa kombinacijom 1,6 litarskog benzinca, elektromotora i baterija od 9.8 kWh. Hibridni Juke će moći da se kreće i samo na struju, do 32 km.

Neki izvori napominjuu i da je moguće da se pojavi i potpuno električna verzija. Na kraju, proizvodnja će se i dalje odvijati u fabrici Sanderlend u Velikoj Britaniji, gde je do sada proizvedeno više od milion primeraka sadašnje generacije.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR