Novi Passat stiže u septembru, isključivo kao karavan. Razvija ga Škoda

Passat limuzina definitivno odlazi u istoriju.

Volkswagen Passat ove godine navršava pola vijeka postojanja, a prema novinskim izveštajima, šef marke VW je obećao da će potpuno nova, B9 generacija u evropske prodajne salone stići ovog septembra, prenosi b92.net

Tomas Šefer je takođe potvrdio za Automotive News Europe da će novi model biti ponuđen samo kao karavan, dok sedan odlazi u penziju. Tržište limuzina za masovno tržište se brzo smanjuje u Evropi, ali kupci koji žele tradicionalnu trovolumensku karoseriju i dalje će imati na raspolaganju takvu opciju u okviru od VW grupe – Škodu Superb.

Automobil češke kompanije koristi istu mehaničku platformu kao Passat, pa čak ima i isti pogon. Superb sljedeće generacije trebalo bi da stigne prije kraja godine sa izborom karoserije sedan (najverovatnije liftbek sa 5 vrata) i karavan.

Ono što je posebno interesantno je da je Škoda sada zadužena za razvoj i Passata i Superba. Šefer je rekao da ovo ilustruje kako VW brendovi sada sarađuju bliže nego u prošlosti, dok i dalje uspjevaju da zadrže svoju nezavisnost i identitet kroz različite dizajne.

Toyota Yaris Cross (2023). Cijena u BiH kreće od 37,560 KM
Izvor

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime