Novi Peugeot 3008 dolazi za šest mjeseci

Prilikom predstavljanja planova za idućih sedam godina, Peugeot je neočekivano otkrio mnogo informacija o sljedećoj generaciji modela 3008. Iz toga proizlazi slika jednog od najzanimljivijih kompaktnih SUV-ova u Evropi.

Početkom januara 2023. Peugeot je predstavio važan prototip, model Inception. Automobil ne najavljuje samo promjene u dizajnu ovog proizvođača, već najavljuje promjene čak i u obliku upravljača. Više detalja otkriveno je krajem januara. Tu su i senzacionalne vijesti o sljedećoj generaciji Peugeota 3008.

Peugeot Inception Concept najavljuje budućnost marke

Novi Peugeot 3008 2023

Treća generacija Peugeota 3008 debitovat će u drugoj polovici 2023. Automobil će se prvo pojaviti u električnoj verziji e-3008. U ponudi će mu biti čak tri varijante motora, uključujući i dvomotorni s pogonom na sve točkove. Doseg najučinkovitije varijante dosegnut će 700 km (prema WLTP standardu).

Peugeot e-3008 bit će prvi model cijelog koncerna Stellantis (koji uključuje i npr. Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Jeep i Opel) temeljen na platformi STLA Medium. U budućnosti će se svi Stellantisovi putnički modeli temeljiti na četiri varijante ove platforme:

  • STLA Small
  • STLA Large
  • STLA Frame
  • STLA Medium.

Nije navedeno hoće li sljedeća generacija Peugeota 3008 biti dostupna i u izvedbama s unutrašnjim sagorijevanjem, no vrlo je vjerojatno.

Neposredno nakon premijere Peugeota e-3008, upoznat ćemo nešto veći SUV, odnosno Peugeot E-5008. Još dva električara upotpunit će ponudu. U 2023. možete očekivati ​​i model E-408, odnosno električnu verziju Peugeota 408. Od 2030. Peugeot želi u Evropi prodavati samo električne automobile.

Peugeot: novi dizajn i volan

Predstavljajući planove za iduće godine, Peugeot je otkrio grafiku na kojoj se jasno vidi da će sljedeće modele povezivati ​​motiv lavljih kandži u prednjim svjetlima. Ako bi jedna od sedam silueta trebala predstavljati novi Peugeot e-3008, to može biti samo treći automobil s desna.

Prototip Peugeot Inception imao je pravougaoni upravljač sa ekranom u sredini i četiri okrugle rupe s dodirnim pločama. Prvi serijski Peugeot s ovako neobičnim rješenjem na tržište bi trebao stići 2026. godine.

Prethodni članakNakon Teslinih sniženja: Volkswagen je objavio hoće li smanjivati cijene svojih automobila!
Sljedeći članakHyundai Santa Fe – u pripremi je peta generacija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime