Novi Peugeot 308 i Opel Astra dolaze i kao crossoveri. Što li nas to ne čudi

Pandemija crossovera se sve brže širi – pogodit će Peugeot 308, a slijedi Opel Astra.
2008, 3008, 5008 u Peugeot ponudi. Mokka, Crossland i Grandland u Opelovoj ponudi, plus DS 3 Crossback, DS 4 i DS 7 Crossback u DS ponudi i C3 Aircross, novi C4 i C5 Aircross u ponudi Citroena. Stellantis ima 13 crossovera. I još uvijek nije rekao posljednju riječ.

Uskoro ćemo vidjeti novi Peugeot 308, koji će biti ponuđen i kao crossover. Kamuflirani predproizvodni primjerci hatchback i karavana se testiraju već neko vrijeme. Prve bismo u punom sjaju trebali vidjeti za par sedmica, naravno sa novim logotipom marke. Sljedeće godine bi se hatchbacku trebao pridružiti karavan, a sljedeće godine u proljeće ćemo vidjeti i nešto što će prema francuskom L'argusu, izgledati ovako:

Prva asocijacija koja mi padne na pamet nakon što vidite ovu vizualizaciju je najnoviji Citroen C4. Ali ne, Citroen ide svojim putem. Peugeot će biti puno veći. Izgradit će se na platformi EMP2 V3, a bit će dugačak oko 4,7 metara, puno više od C4. Bit će bliži novom C5, koji je, inače, najavljen i kao crossover coupe.

Opel i Astra trebaju slijediti isti put

Činjenica da će Astra i 308 dijeliti istu platformu jasna je već neko vrijeme. Oba automobila se mogu proizvoditi na istoj proizvodnoj liniji u Russelsheimu.

Takav bi potez smanjio troškove dizajniranja oba modela. I naravno, Astra bi se i dalje nudila kao hatchback i karavan, ali i kao crossover. Ko zna, možda bi se ovdje mogla priključiti i nova Giulia?
Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR