Lansirana je potpuno nova četvrta generacija modela Korando, koja proizilazi iz SIV – 2 dizajnerskog koncepta, koji je prvi put prikazan na “Geneva International Motor Show“ 2016 godine, gdje je doživio obilje pozitivnih reakcija. Ovakav novi Korando je dodatni dokaz o veličini promjene, koju SsangYong sprovodi u modernizaciji svoje proizvodne filozofije, a predstavlja primjer savremenog dizajna, najnovije tehnologije i najviših bezbjednostnih standarda.

Osnovne karakteristike koje izdvajaju novi Korando ogledaju se u njegovoj modernoj formi i visokoj funkcionalnosti. Potpuno novi, savremeni i autentični eksterijer, karakterišu naglešeno oblikovane prednje, bočne i zadnje linije. Dimenizije su takođe poboljšane u odnosu na predhodni model. Dužina iznosi 4.450mm, širina 1.870mm i visina 1.620mm, a duže međuosovinsko rastojanje 2.675mm, omogućava povećanje komfora vožnje. Kapacitet prtljažnika se kreće od 551l do čak 1.248l, sa preklopljenim sjedištima.

Enterijer predstavlja spoj ekskluzivnih materijala i savremenih tehnoloških rešenja, tako da je novi Korando potpuno prilagođen potrebama vozača. Kroz niz pametnih sistema, kao što su: 9 inča HD AVN ekran osetljiv na dodir, 10.25 full color LCD cluster dual navigacija za pružanje svih infromacija, osmostrano podesivo vozačevo sedište sa lumbalnim podrškom, ventilacija i grijanje svih sjedišta, ambijentalna rasvjeta sa promenljivim bojama, obložena vrata ekskluzivnim materijalima, kao i pametna vrata prtljažnika za praktično otvaranje bez ruku, model je orijentisan ka komforu svih putnika, a pogotovo vozača. Prostrana unutrašnjost omogućava znatno više prostora za glavu i na zadnjim sjedištima, u odnosu na konkurentske modele.

Takođe, dostupne su funkcije poput: Apple CarPlay, Google Android Auto, Tom Tom navigacioni sistem, koji se pojavljuje na glavnom ekranu i instrument tabli za povećanu bezbjednost pri raspodjeli percepcije vozača, takođe, bežični punjač i sistem hitnih poziva, koji obezbjeđuju kordinisanu povezanost uređaja radi bezbjedne vožnje.

Karakteristika na koju je stavljen poseban akcenat jeste visok nivo bezbjednosti, koju obezbjeđuju brojni pasivni i aktivni sistemi. U novi Korando integrisana je najmodernija bezbjednosna tehnologija, sistemi: Emergency Braking System (AEBS) dopunjen kamerom i radarom, Lane Keep Assist, Vehicle Ahead Moving Alert, Safe Distance, Driver Alerts Intelligent, Adaptive Cruise Control i High Beam Assistance, Blind Spot detection, Rear Cross Traffic Alert sa automatskom aktivacijom kočnice ukoliko vozačeva reakcija izostane. Model je dopunjen sa više vazdušnih jastuka, uključujući vazdušni jastuk za koljena vozača. Bezbjednost modela Korando ocjenjena je sa 5 zvjezdica na EURO NCAP testu.

Kompanija SsangYong proizvodi SUV vozila sa 4×4 pogodom, već, preko 60 godina, a četvrta generacija modela Koranda predstvlja krunu znanja i umjeća stečenih tokom tog perioda. Novi Korando je savremeni SUV u C segmentu i kao takav, spreman je da odgovori svim izazovima pred koje nas urbani, ali i avanturistički stil život stavlja.

Zvanična prodaja modela, na evropskom tržištu, počinje od novembra 2019 godine.


Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR