Subaru je novu Imprezu Amerikancima predstavio još prije više od godinu dana, dok su evropsku verziju ovog automobila Japanci konačno prikazali ove nedelje na sajmu u Frankfurtu.

Subaru je objavio i osnovne detalje nove Impreze za Evropu, uz informaciju da je od 1992. godine do danas širom svijeta prodao više od 2,5 miliona primjeraka Impreze (od čega više od 250.000 komada u Evropi).

Da se vratimo novoj Imprezi. Automobil se bazira na novoj Subaru Global Platformi i dostupan je u hatchback varijanti sa petora vrata. Od prethdonika je duži za 10 mm, širi 35 mm, međuosovinsko rastojanje je poraslo za 25 mm, a zapremina prtljažnika je veća za 10 litara. Naravno, i unutrašnjost je prostranija, pa fabrika navodi da naprijed ima za 29 mm više mjesta po širini, a pozadi za 34 mm. Ovde treba pomenuti i smanjenje buke i vibracija tokom vožnje.

Takođe, vozilo ima i širi trag točkova, niže težište, poboljšanu upravljivost, standardni pogon na sva četiri točka, novi multimedia sistem, Android Auto i Apple CarPlay, kao i EyeSight bezbjednosni sistem (uključuje automatsko kočenje, sistem koji upozorava na napuštanje kolovozne trake i adaptivni tempomat).

Subaru je potvrdio da će Evropljani novu Imprezu dobiti sa 1,6 i 2,0 litarskim benzincima sa 115KS/150 Nm odnosno 190KS/190 Nm, a ostaje pitanje da li će se kasnije u ponudi naći i dizelaš.

Na kraju, u ponudi je i Lineartronic, Subaruova CVT transmisija.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR