U inače bogatoj ponudi novih modela središnje mjesto i interes javnosti zauzeo je najavljeni električni ID, te naravno konvencionalan bestseller VW Golf nove osme generacije.

No, VW je pokazao i neke znimljive SUV-ove koje namjerava baciti na tržište. Tako osim već obilne elektrifikacije marka Volkswagen na temu SUV-a do 2025. godine namjerava na tržište izbaciti u cijelom svijetu više od 30 SUV modela.

U nadolazećim godinama marka VW planira proizvesti više od 10 milijuna električnih automobila, a glavna tržišta za njih trebala bi biti Europa, Kina i SAD. U Zwickau u četvrtom kvartalu 2019. godine počinje proizvodnja dugo očekivanog električnog ID, te se očekuje predstavljanje šest novih modela tri marke koncerna (VW, Seat i Škoda) i to u ukupnoj količini do 330.000 primjeraka godišnje.

Ono što sve trenutačno najviše zanima je električni model VW ID koji bi trebao imati početnu cijenu nižu od 30.000 eura, dok bi najbolja top verzija VW ID imala doseg jednim punjenjem baterije oko 550 km. Tko je zainteresiran za kupnju ovog modela bit će mu korisna informacija kako VW od 8.5.2019. otvara službeno knjigu narudžbi za prve kupce. Za sada VW najavljuje za ovaj serijski automobil ime ID, ali postoji mogućnost da do početka predstavljanja i same prodaje marka VW da neko novo ime, no sve će biti poznato krajem 2019. godine na autosalonu IAA u Frankfurtu. VW već sada najavljuje još jednu novu verziju VW ID. Crozz koja bi se trebala pojaviti 2020. i to u Tiguan formatu, dok za 2021. godinu marka VW najavljuje kupe verziju, a 2022. gdine izbacili bi verziju VW ID. Buzz kao Neo-Bulli. Za kraj još jednom želimo sve podsjetiti kako će novi VW Golf osme generacije biti predstavljen krajem 2019. godine na autosalonu IAA u Frankfurtu.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR