O eMobilnosti se sve više govori, ali i o mnogim pogrešnim informacijama i mitovima. Saznajte kako ŠKODA stručnjaci vide stvari

810

O eMobilnosti se sve više govori, ali i o mnogim pogrešnim informacijama i mitovima. Saznajte kako ŠKODA stručnjaci vide stvari.

Da li su električni automobili ekološki prihvatljiviji od automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem?

“Prvo i najvažnije, električni automobili ne proizvode lokalne emisije CO2, tako da doprinose čistijem vazduhu u gradskim centrima. Takođe, upravljanje električnim automobilima jednako je ekološko kao i proizvodnja električne energije u datoj zemlji. Iako su razlike u ovom pogledu ogromne, raste pritisak da se poveća upotreba obnovljivih izvora, a u mnogim zemljama zelena energija već ima veći udio od energije napravljene od fosilnih goriva“, kaže Petr Konopka iz Model Line

Da li je održavanje i servisiranje e-automobila skupo i komplikovano?

“Naprotiv, vozači će uštedjeti novac na tradicionalnom servisiranju. Više neće biti potrebna redovna zamjena filtera za gorivo i pogonskog ventila. Čak i kočnice imaju duži radni vijek, jer većinu obrtnog momenta kočenja obezbjeđuje sistem za oporavak motora. To naravno ne znači da korisnik e-automobila može da izbjegne redovne servise. Intervali su slični intervalima kod konvencionalnih pogonskih automobila, ali će posao biti brži i jeftiniji “, dodaje specijalista za eMobility Špatny.

Kakav je status sa stanicama za punjenje? Da ih ima dovoljno i koliko su udaljene?

“Mreža stanica za punjenje se neprestano razvija i sada sigurno pokriva glavne rute. Uz Powerpass vozači mogu putovati kroz Evropu, jer na raspolaganju imaju čak 195.000 mjesta za punjenja. Za sada svi moraju da obrate pažnju i budu oprezniji kada planiraju rutu do udaljenijih lokacija. Aplikacija će pomoći vozačima da pronađu odgovarajuće stanice za punjenje. Što se svakodnevne vožnje tiče, dovoljno je da svoj električni automobil napunite kod kuće kad je struja jeftinija (noću) i u režimu uštede baterije“, kaže menadžer projekta Klara Schonfeld.

Da li postoji rizik od požara baterije?

“Ispitivanja koja je sproveo njemački automobilski klub ADAC otkrila su da rizik definitivno nije veći nego kod automobila sa klasičnim motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem. Električni automobil ima sistem koji isključuje bateriju u slučaju nesreće. Ako se požar i dalje dogodi, potrebni su drugi postupci gašenja. Spasilačke službe su već́ razvile pouzdane procedure. Ako se vozilo zapali, gasi se i hladi mješavinom vode i sredstva za vlaženje. Takođe, razvija se posebno sredstvo za vlaženje za vuču vučnih baterija koje neće pokrenuti hemijsku reakciju koja dovodi do opasnih materija“, dodaje Zbišek Orzech iz ŠKODA vatrogasne službe.

Prethodni članakCrne kutije u automobilima bit će obvezne od maja 2022
Sljedeći članakU Velikoj Britaniji u maju 2021 prodato 156,000 novih automobila

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime