Aktuelna, druga generacija Opelove Insignije je predstavljena u decembru 2016. godine, pa je pravo vrijeme za manje promjene. Tačnije, Insignia facelift će premijeru imati na sajmu automobila u Briselu koji će se održati od 10. do 19. januara 2020.

Kao i ranije, u ponudi ostaju dvije karoserijske verzije (Grand Sport i Sports Tourer), pri čemu su obje prošle kroz manje vizuelne dotjerivanje. Ovo se prije svega odnosi na prednji dio gdje se primjećuju šira maska sa hromiranim okvirom, izmjenjeni branik kao i adaptivna IntelliLux LED svjetla.

Za unutrašnjost su predviđeni novo bežično punjenje za smartphone, kao i unaprijeđena grafika navigacionog sistema (ovdje i napomena da zvaničnih slika unutrašnjosti još nema).

U kratkom fabričkom saopštenju se ne pominju izmjene u gami motora, ali se očekuje da Insignia tokom 2020. dobije neke nove pogonske agregate (između ostalog i novi 1,4 litarski trocilindrični turbo).

Tu su i sistem Forward Collision Alert sa automatskim kočenjem i prepoznavanjem pješaka, pa održavanje vozila u kolovoznij traci, sistem za nadgledanje mrtvog ugla, adaptivni tempomat, prepoznavanje saobraćajnih znakova, sistem za pomoć pri parkiranju, head-up displej…

Više informacija o obnovljenoj Insigniji tek slijedi, a one se očekuju i prije pomenutog sajma u Briselu.


Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR