Pet godina nakon svog debija na tržištu, Fiat je odlučio osvježiti svoj kompaktni hit. Naravno, govorimo o Tipu, koji sada izgleda svježije, a dobio je i bolju opremu. Asortiman također uključuje i off-road cross varijantu. Nažalost, oni koji žele atmosferske motore ovdje nemaju što tražiti.

Novi Fiat Tipo

Za sve vozače koji žele dobar omjer uloženog i dobivenog kompakt Fiat Tipo se već godinama nameće kao kvalitetna opcija. Sad je vrijeme za redizajn, a s njim uvijek dolaze i mala iznenađenja. Uz tehnološka osvježenja poput LED svjetala, novog infotainmenta i digitalne instrumentne ploče, tu je i Cross verzija, koja simulira terensku sposobnost.

Ova verzija povišena je za 4 centimetra u odnosu na baznu (pogon je i dalje na prednje kotače) i jamči da ćete u gradu sigurno naskočiti na rubnike ili u prirodi otići malo dalje makadmskim putom.

Novi Fiat Tipo

Što se motora tiče, i to je vrijeme za promjene. Umjesto 1,4-litrenog benzinca (95 KS i 127 Nm) dolazi 1,0-litreni turbobenzinac sa 100 KS i 190 Nm.

Obnovljen je i 1,6-litreni dizelaš, koji su snažnijoj izvedbi ima 130 KS (prije 120 KS), a i početna verzija s 95 KS sad je još ekonomičnija.
Komentari

komentara

Prethodni članakZnate li gdje odlaze gotovo neupotrebljivi polovni automobili iz Evrope? Milioni završavaju u Africi!
Naredni članakOvako bi mogla da izgleda nova Škoda Fabia

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here