Ovaj Porsche 911 je prešao preko milion kilometara. Vlasnik ga nije mazio

684

Milion kilometara teško da možemo povezati sa sportskim automobilom. Međutim, postoje izuzeci. Primjer? Porsche 911 Turbo u vlasništvu Toma Thalmanna, koji svoj automobil intenzivno koristi.

Predstavljeni 911 Turbo generacije 996 u rukama Thalmanna i nema nimalo lak život. Vlasnik koristi automobil svaki dan, a povremeno posjećuje trkaču stazu. Vozi puno, čak previše, o čemu svjedoči i kilometraža koja je trenutno blizu 676.000. milja (1.088.000 km) i vrti dalje.

Ovo je vjerojatno najveća kilometraža ikad zabilježena u Porscheu 911 ove generacije i nesporno rezultat koji zaslužuje priznanje, iako se vlasnik time previše ne hvali. Slučaj je dobio pažnju tek zahvaljujući Thalmannovom prijatelju, Eriku Kaulu, koji se cijelom pričom pohvalio na Facebooku.

Zanimljivo, automobil nije stvarao veće probleme u radu, iako je s prijeđenih 383,000 kilometara zahtijevao zamjenu turbopunjača. Pažnju privlači i činjenica da vlasnik živi na krajnjem sjeveru, gdje vrijeme nije baš naklonjeno automobilima.

Pored ovoga, Porsche i dalje dobro služi i mnogo je znakova da će tako i nastaviti – Thalmann nga  e planira prodati ili promijeniti u neki drugi automobil.

https://auti.ba/hyundai-bayon-2022-cijena-u-bih-krece-od-31990-km/
Prethodni članakOvo parkirno mjesto košta 300,000 euro
Sljedeći članakCijene polovnih automobila su na istorijskom maksimumu!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime