Ovako se rade ograničena izdanja! BMW M3 i M4 Edition 50 Jahre su prekrasni

265

BMW M GmbH ove godine slavi 50. godišnjicu postojanja i odlučio ju je proslaviti posebnim izdanjima modela M3 i M4 Edition 50 Jahre s nizom vrlo atraktivnih detalja.

Krenimo od M3, a tačnije od M3 Edition 50 Jahre BMW M, jer je to puni naziv varijante ograničene na samo 500 komada. Štaviše, svi će ići na tržište Sjeverne Amerike. Šteta jer je stvarno zanimljiv automobil.

Osnova za njegovo stvaranje bila je vrhunska verzija M3 Competition, obogaćena neobičnim opcijama završne obrade. BMW se odlučio za cijeli niz historijskih boja karoserije: Cinnabar Red od E30, Techno Violet od E36, Deep Interlagos Blue od E46, Fire Orange III od E92 i Limerock Grey od F30.

 

Dodatno, kovane felge Style 826M dovršene su u blago mat tamno sivoj boji koja je u kontrastu s kočnim čeljustima. Mogu biti crvene, plave ili crne, osim ako se ne odlučimo za opcijski M Carbon paket – tada ćemo dobiti keramički komplet sa zlatnim čeljustima.

 

Sljedeći na popisu atrakcija su aerodinamički elementi: prednji razdjelnik i stražnji spojler. Oba su izrađena od ugljičnih vlakana, kao i krov i elementi difuzora, s titanskim ispušnim vrhovima.

Na činjenicu da je riječ o posebnom izdanju podsjećaju i oznake 50 Jahre te poseban logo BMW M – identičan onom prije 50 godina. Kabina ima i značku s brojem primjerka i karakterističnim plavim, tamnoplavim i crvenim šavovima.

Jedina opcija su sjedala od karbonskih vlakana

Nažalost, M3 Edition 50 Jahre BMW M ima nedostatak – neće se prodavati u Evropi. Umjesto toga, u Evropu dolazi Coupe verziju, označenu kao M4. Na sreću, radi se i o vrlo zanimljivom automobilu.

Kupci mogu birati između Carbon Black, Macao Blue, Brands Hatch Grey, Imola Red i San Marino Blue boja, s uključenim felgama od 19” ili 20”, završene u Orbit Grey ili Gold Bronze.

Kabina je nešto manje spektakularna od one kod M3, ali ipak atraktivna. Umjesto širokih šavova, dobivamo posebne oznake izdanja na naslonima za glavu i pločicu na središnjem tunelu, ali nažalost bez broja primjerka. To je i razumljivo, jer BMW još nije precizirao koliko komada rođendanskog M4 namjerava izraditi. Važno je napomenuti, kao i kod M3, možete se odlučiti za sjedala od karbonskih vlakana.

M4 Edition 50 Jahre BMW M trebao bi stići u evropske salone ovog ljeta. Cijene ćemo znati uskoro.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
Prethodni članakSpaljivanje guma na asfaltu je prošlost. Otišao sa novim RS6 na livadu
Naredni članakMercedesova električna G klasa moći će se okretati poput tenka

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here