Toyota će uskoro i zvanično predstaviti potpuno novu generaciju popularnog Yarisa (u Japanu kao Toyota Vitz), ali tajne oko njegovog izgleda nema već neko vrijeme zahvaljujući brojnim procurjelim fotografijama. Sada je pred nama novi set slika, uključujući tu i jednu koja prikazuje unutrašnjost.

Novi Yaris se bazira TNGA platformi (njena najmanja varijanta GA-B), pri čemu se najavljuju unaprijeđeni komfor, poboljšana agilnost u vožnji i još veća bezbjednost putnika.

Uz drugačiji izgled eksterijera (ostaje ipak da se vidi kako će ga prihvatiti kupci), pažnju privlači i moderniji enterijer sa digitalnom instrument tablom, novim infotainmentom, kvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom. Pominju se i udobnija sjedišta, kao i Apple CarPlay i Android Auto. Što se bezbjednosti tiče, tu je Safety Sense 2.0 paket koji podrazumjeva sistem upozorenja na sudar, sistem detekcije pješaka, održavanje vozila u kolovoznoj traci, prepoznavanje saobraćajnih znakova, pa aktivni tempomat…

Uz regularne verzije sa benzinskim motorima, u gami će se naći i hibridna verzija, i to vjerovatno sa 1,5 litarskim benzincem i elektromotorom (sa ukupno oko 115 konja). Potpuno električne varijante po svemu sudeći neće biti u ponudi. Više informacija se očekuje uskoro budući da će novi Yaris premijeru imati sljedeće nedelje na sajmu automobila u Tokiju, dok na evropsko tržište stiže vjerovatno oko sajma automobila Ženevi (mart 2020. godine).

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR