U javnosti su se i prije zvanične promocije pojavile prve zvanične slike nove generacije Mercedesa GLS koji će premijeru imati sljedeće nedelje na sajmu automobila u Njujorku.

Uz moderniji dizajn po uzoru na novije SUV modele sa trokrakom zvjezdom, novi GLS dolazi i sa novom platformom pa će vozilo biti lakše i tehnološki naprednije nego ranije. Neki izvori navode i da će novi GLS biti najbolji u klasi, i na putu i van njega. Takođe, najavljuju se i napredno vazdušno oslanjanje, upravljanje na sva četiri točka, kao i MBUX infotainment sistem.

Amerikanci će dobiti verziju GLS 560 sa 4,0 litarskim V8 motorom, dok će u Evropi biti dostupne i druge verzije. Tako se pominje šestocilindrični turbo-dizelaš sa 286KS i 600 Nm (za verziju 350 d), kao i sa 340KS i 700 Nm (verzija GLS 400 d). U gami bi mogli da se nađu i benzinski četvorocilindraš sa 300KS, četvorocilindrični bi-turbo dizel sa 245KS, kao i plug-in hybrid varijante.

Sem toga, početkom 2020. godine se očekuje i Mercedes-Maybach SUV, i to upravo na bazi nove generacije Mercedesa GLS. Novi GLS i njegova Maybach verzija će se proizvoditi u Tuscaloosa fabrici u Alabami (gdje se trenutno prave Mercedesovi modeli C klase, GLE, GLE Coupe i aktuelni GLS).


Bez obzira na istu platformu, Mercedes-Maybach SUV će se ipak razlikovati od običnog GLS-a, od modifikovanog eksterijera sa upadljivom hromiranom prednjom maskom, pa do prostranog i komfornog enterijera najkvalitetnijim materijalima i bogatom opremom. Takođe, Mercedes-Maybach SUV će u zadnjem dijelu imati i opciona individualna sjedišta za maksimalni komfor putnika.Mercedes-Maybach-SUV će prije svega biti namenjen kupcima u Kini i na Bliskom istoku, a po svemu sudeći pod haubom bi mogao da se nađe V8 motor. Što se cijene tiče, osnovni Mercedes-Maybach SUV bi mogao da košta nekih 200.000 dolara, čime će postaiti i najskuplji automobil koji će se proizvoditi u SAD-u.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR