Ovo je Renault Grand Koleos blizanac Geely Xingyuea L koji dijeli platformu s Volvom XC40

Globalizacija dragi naši čitaoci! Ovo je Renault Grand Koleos, automobil temeljen na automobilu Geely koji dijeli platformu s Volvom XC40. I možete ih kupiti samo u jednoj zemlji.

Renault je na sajmu automobila u Busanu u Koreji predstavio novi SUV nazvan Grand Koleos. Ime je poznato jer su Renaultovi SUV-ovi i prije bili – Koleosi, ali je u ovom slučaju riječ o zanimljivoj saradnji. Naime, ispod lima i plastike krije se platforma Geelyja. Dakle, ovo je Renault s kineskim DNK-om, plod saradnje s velikim koncernom.

 

Renault Grand Koleos model je blizanac Geely Xingyuea L koji je debitovao 2021. godine (foto na dnu teksta, za usporedbu). Iz perspektive dizajna to je temeljito prerađeni proizvod, barem izvana, s karakterističnim Renaultovim elementima i dopadljivim linijama. Kako bi cijela situacija bila još malo znimljivija, recimo da je ovo zapravo produženi Volvo XC40, jer je i taj proizvođač dio Geelyjeve ponude.

Na fotografijama je, naravno, model s Esprit Alpine opremom, a to je vrh ponude. Sva vozila dolaze s Geelyjevim trostrukim ekranima od 12,3 inča koji pokrivaju veći dio nadzorne ploče. Renault Grand Koleos dugačak je 4780 mm, što ga svrstava u srednju klasu, nudeći i izdašan kapacitet prtljažnika od 633 litre.

Grand Koleos može biti benzinac, hibrid ili električno vozilo. Hibird se sastoji od 1,5-litrenog motora s turbopunjačem i dva elektromotora, koji proizvode kombinovanu snagu od 245 KS. Tu je i 2,0-litreni benzinski motor s turbopunjačem koji razvija 211 KS. U oba slučaja snaga se prenosi na prednje točkove, a benzinac nudi i opciju pogona na sve točkove.

Renault Grand Koleos bit će dostupan u Koreji od oktobra. Trenutačno nije jasno planira li Renault izvoziti model na druga tržišta.

Prethodni članakDolazi kraj za BMW XM? Čini se da nasljednika neće biti…
Sljedeći članakNajnovija studija: Skoro pola vlasnika električnih auta u SAD-u se želi vratiti na benzin

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime