Panasonic predstavio novu bateriju za Teslu. Ima 5 puta veći kapacitet

Panasonic, koji sarađuje s američkom Teslom, predstavio je prototip baterija koje mogu ići u modele američkog proizvođača. Odlikuje ih ne samo osjetno veći kapacitet, već i niži troškovi proizvodnje.


Baterije pod nazivom 4680 nova su Panasonicova ponuda namijenjena proizvođačima električnih vozila. Predstavnik kompanije Kazuo Tadanobu tokom predstavljanja proizvoda nije iznio tehničke detalje, ali je naveo da nove baterije imaju 5 puta veći kapacitet od onih koje trenutno koristi Tesla.

Kako prenosi Reuters, još nije poznato hoće li i kada će se baterije ugrađivati u Teslu. Nedavno je američki div donio odluku da poveća broj svojih dobavljača. Na popisu dobavljača nalaze se i LG koncern i kineski Contemporary Amperex Technology.


Budući da se Panasonic povukao iz jeftinijih litij-željezo-fosfatnih (LFP) baterija, Tesla ih kupuje od Kineza. Naći ćete ih, između ostalih u modelu 3 i modelu Y. Nove Panasonic baterije su nikal-kobalt-aluminij (NCA) i trebale bi biti namijenjene većim i skupljim ponudama američkog brenda.

Trenutno je u toku probna proizvodnja novih baterija. U konačnici, Panasonic predviđa da će to biti najjeftinija i najjednostavnija opcija po dometu i ponuđenom kapacitetu, što bi trebalo privući ne samo Teslu, već i druge proizvođače. Vrijeme će pokazati hoće li to stvarno biti tako.

Prethodni članakBMW uskoro prestaje s proizvodnjom benzinskih i dizelskih motora u glavnom pogonu
Sljedeći članakFord Mustang Mach-E. Preko 800 km s jednim punjenjem!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime