Peugeot 3008 maskiran kao Citroën C5 Aircross

405

Dobro protljajte oči! Ako mislite da vidite Citroën C5 Aircross tada se varate, jer Peugeotovi inženjeri testiraju budući Peugeot 3008, koji će 2024 godine, biti nasljednik poznatog modela.

Nije čudno da testni inženjeri koriste mulu, odnosno poznatu karoseriju, ispod čijeg lima je zapravo novi automobil. Ipak, nije uobičajeno da se koristi karoserija drugog brenda, ali pod okriljem Stellantisa, sve je moguće, pa i Peugeot (Lav) u Citroënovoj koži.

Karoserija Citroëna C5 Aircross koristi se da zakamuflira izgled novog Peugota 3008, iako je vidljivo da su lukovi blatobrana prošireni, jer će budući Peugeot 3008 imati širi trag točkova.

Vidljivo je, između ostalog, da testni model ima hibridni pogon, je koristi već poznatu oznaku, a na taj način su testni inženjeri izbjegli korištenje žutih naljepnica, koje su obaezne, da u slučaju nezgode, upozore spasioce na visokonaponske baterije u automobilu.
Jasno je da je razvoj novog Peugeota, još uvijek u ranoj fazi, jer treba očekivati sasvim novi dizajn, koji bi trebao biti atraktivniji, čak i u odnosu na obnovljeni Citroën C5 Aircross, kojeg smo nedavno imali priliku vidjeti (i voziti) u Sarajevu

Prethodni članakFord predstavio najbolji volan na svijetu?
Sljedeći članakKoliki je rizik vožnje pri preniskim obrtajima?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime