Peugeot će na sajmu rekracionih vozila na Le Bourgetu (od 28. septembra od 6. oktobra) predstaviti Boxer 4×4 Concept.

To je vizija, koja izlazi izvan tradicionalnog poimanja kampervana jer nudi posebna svojstva. Za pogon se koristi već provjereni motor BlueHDi 165  sa 165 KS i 370 Nm obrtnog momenta, spregnut sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, a prenos je pripremio Dangel 4×4.

Vozaču su dostupna tri moda vožnje: 2WD (pogon na prednje točkove za svakodnevnu vožnju), 4WD (u slučaju proklizavanja prednjih točkova, obrtni moment se usmjerava na stražnju osovinu) i Lock mode (blokada stražnje pogonske osovine).

Sistem vješanja je revidiran, pa je prednja osovina podignuta za 30, a stražnja za 50 mm, a umjesto standardnih, postavljene su terenske gume BF Goodrich.

Karoserija je Wanderlust Green boje, sa Mint šrafurom i naljepnicama Dark Chrome na stražnjem dijelu, a tu su i stilski detalji, kao što je Cast Iron prednja maska, ojačanja na bokovima, bočna stepenica i dodatna rasvjeta sa 8 LED modula, iznad vjetrobrana.

Unutrašnjost nudi 10m3 prostora podijeljenog u 4 zone, sa kuhinjom i trpezarijom, spavaćim dijelom, kupatilom, vozačkom kabinom, predviđena za boravak 3 odrasle osobe.

Kako bi Peugeot Boxer 4×4 Concept bio usklađen sa ekološkim usmjerenjima, sto, radna ploha i sudoper napravljeni su od prirodnog materijala (Aragonite), a podnica je prekrivane recikliranim plastičnim materijalom.

Na stražnjem dijelu je poseban nosač za bicikl Peugeot eM02 FS Powertube ATV. To je elektrino pokretan terenski bicikl, sa baterijom integrisanom u okvir.

Na krovu su posebni nosači za velike sportske rekvizite i dodatni prtljag.

Komentari

komentara

OSTAVITI ODGOVOR