Peugeot bi mogao da vrati oznaku GTi, i to za buduću sportsku verziju 208-ice.

To je nagovijestio i Peugeotov šef Jean-Philippe Imparato koji pritom navodi da će oznaka GTi uvijek biti povezivana uz vozila sa SUS motorima, ali i da ova oznaka “ostaje važna” za Peugeot.

Francuska kompanija je nedavno zakačila oznaku Peugeot Sport Engineered (PSE) na sportsku plug-in hybrid verziju 508-ice, pri čemu bi PSE naziv trebalo da se koristi i na budućim sportskim Peugeotima. Izuzetak od toga bi ipak mogao da bude budući sportski 208.

Imperato kaže da u kompaniji rade na nečemu što bi mogao da bude GTi budućnosti. Ako neki model zaista dobije GTi oznaku to će biti 208, pa makar on bio električni. Za ostale modele oznaka bi bila PSE.

Ovo sugeriše da bi kao baza za eventualnu GTi verziju mogao da posluži električni Peugeot e-208. Takođe, neke galsine kažu da bi koncept verzija sportske 208-ice mogla da se pojavi na jesenjem sajmu automobila u Parizu.

U svakom slučaju, uz GTi oznaku se ozmeđu ostalog podrazumjevaju i aero body kit, veći točkovi, sportski podešeno oslanjanje, jače kočnice i dotjerana unutrašnjost sa sportskim sjedištima.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR