Peugeot je prošle nedelje na Salonu u Parizu prikazao serijske plug-in verzije modela 3008 i 508 i to u oba karoserijska izdanja, limuzini i karavanu. Sva tri modela kao pogonsku grupu kombinuju 1.6 litarski benzinac i dva elektro motora, koji zajednički stižu do skoro 300 KS, što i nije malo. Jedan visoko pozicionirani rukovodilac Peugeota nagovjestio je na Salonu u Parizu, da bi se “R” oznaka mogla vratiti na PHEV verzije. Podrazumjevao bi se pogon na svim točkovima, ali oko 350 KS iz iste hibridne pogonske grupe.

Dodatna izmjena mogla bi se dogoditi i na bateriji koja sada ima 13.2 kWh, a koja b mogla dobiti zamjenu većeg kapaciteta i gustine energije. Ako se svi ovi preduslovi ostvare, 508 R bi mogao do 100 km/h sprintati za 4.5 sekundi i dohvatati maksimalnih 250 km/h. Šef dizajna Peugeota takođe je nagovijestio mogućnost “R” verzija, dodajući da će standardno biti opremljeni točkovima od 20 pa i 21”, odnosno da su aktuelne karoserije i njihovi blatobrani dovoljno prostrani da prime ovako velike točkove.

Svakako dobro zvuči ova informacija, mada će, ako se pojave, i cijenom biti visoko, u skladu sa Peugeotovim stremljenjima ka premijum segmentu, a pogotovo uz realno, pogotovo za naše pojmove, veoma skupi hibridni sistem.

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR