U Škodinoj glavnoj fabrici (Mladá Boleslav, Češka) je i zvanično počela serijska proizvodnja nove generacije Octavije koja je promociju inače imala ranije ovog mjeseca.

U vijesti se kaže da će se tamo proizvoditi 1.150 primjeraka Octavije dnevno, pri čemu prioritet ima karavan verzija koja je i popularnija.

U saopštenju se ppodsjeća i na podatak da je širom svijeta do sada prodato više od 6,5 miliona primjeraka svih generacija Octavije.

Podsjećanja radi, nova Octavia koristi Volkswagenovu MQB platformu, pri čemu se ističe da ima najprostraniju unutrašnjost u svojoj klasi, uz naravno veliki i praktični prtljažnik.

Nova Octavia liftback je dugačka 4689 mm (+ 19 mm u odnosu na prethodni model) i široka 1829 mm (+ 15 mm), dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2686 mm.

Nova Octavia Combi je takođe dugačka 4689 mm (što je 22 mm duže od prethodnika), široka 1829 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2686 mm.

Ovdje treba pomenuti da putnici na zadnjim sjedištima imaju 78 mm više mjesta za koljena, kao i da zapremina prtljažnika u standardnoj konfiguraciji iznosi 600 litara (kod karavana 640 litara).

U saopštenju se navodi i da je koeficijent otpora vazduha smanjen na 0.24 odnosno 0.26 kod karavan verzije.

Za unutrašnjost su predviđeni i kvalitetniji materijali, infotainment sistem sa 8.25-inčnim ili 10-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, digitalna instrument tabla od 10.25 inča, el. parkirna kočnica, head-up displej i trozonski klima uređaj (sve u zavisnosti od izabrane verzije i paketa opreme).

Sem toga, kao opcija će se nuditi i matrix full-LED prednja svjetla, a pozadi full-LED svjetla.

Što se motora tiče, kod benzinaca imamo trocilindrični 1.0 TSI sa 110KS, četvorocilindrični 1.5 TSI sa 150KS kao i 2.0 TSI sa 190KS. U zavisnosti od motora, ugrađivaće se 6-stepeni manuelni i 7-stepeni DSG mjenjači, a 2.0 TSI motor dolazi i u paru sa pogonom na sva četiri točka.

Treba napomenuti da će 1.0 TSI i 1.5 TSI motori biti dostupni u mild-hybrid verziji (sa 48V sistemom), i to samo u kombinaciji sa 7-stepenim DSG mjenjačem.

U ponudi dizelaša je 2.0 TDI Evo sa 115KS, 150KS i 200KS, pri čemu će dve snažnije verzije moći da se dobiju i sa pogonom na sva četiri točka.

Pažnju naravno privlači i plug-in hybrid Octavia iV, sa kombinacijom 1.4 TSI benzinca i elektromotora (sa ukupno 204KS), u paru sa 6-stepenim DSG menjačem i sa autonomijom do 55 km u elektro modu.

Tu je i Octavia G-TEC (sa pogonom na CNG), koju pokreće 1.5 TSI motor sa 130KS, u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim ili 7-stepenim DSG mjenjačem. Octavia G-TEC ima rezervoar za benzin zapremine 9 litara i tri CNG rezervoara sa ukupnim kapacitetom od 17.7 kg.

Na kraju, nova Octavia će se opciono nuditi i sa sportskim oslanjanjem (klirens je ovde niži za 15 mm) kao i sa Rough Road paketom (klirens povišen za 15 mm). U ponudi će se naći i Dynamic Chassis Control (DCC) koji automatski podešava oslanjanje u zavisnosti od izabranog režima vožnje.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR