Policija ispraznila zgradu, a sumnjiva naprava je dio iz Audija

Policija Solt Lejk Sitija je ispraznila čitavu zgradu zbog predmeta koji je pronađen. Odlučili su da postupe „krajnje oprezno“, navodi se u saopštenju, pa su čak i pozvali specijalnu jedinicu koja se bavi eksplozivnim napravama.

I zaista, pronađeni predmet izgleda vrlo sumnjivo, posebno zbog alkice koja izgleda kao osigurač na ručnoj granati. Međutim, ako ga izvučete, neće doći do eksplozije, ali će se odraziti na rad jedne druge komponente. Naime, svi koji su upoznati s Audijevim motorima lako će prepoznati da se radi o zatezaču kaiša, navodi Index.hr.

Iz policije su za magazin The Drive izjavili da „svakom sumnjivom predmetu pristupaju s najvišim standardima bezbjednosti”. Jednostavno se moraju brinuti za bezbjednost službenika i pripadnika zajednice te neće smanjiti oprez, čak i kada se radi o naizgled bezazlenom predmetu. Pritom podsećaju da mnogi uobičajeni predmeti mogu da budu prerađeni u eksplozivnu napravu. U ovom slučaju naglašavaju da su reagovali nakon što nikome na lokaciji nije bio poznat predmet.

Na društvenim mrežama su se već našalili zbog “izraženog opreza“ pa tako na Redditu kažu da deo nije originalan pa može da izazove havariju motora i pretvori ga u eksplozivnu napravu. Video u nastavku objašnjava i čemu služi “osigurač“, kao i kada se uklanja.

Volkswagen Taigo (2022). Cijena u BiH kreće od 40,501 KM
 

Izvor

Prethodni članakFerrari F355 protiv Kia EV6. Klasični sportaš ili novi električar? (video)
Sljedeći članakŠkoda 19-ti put zvanični partner Tour de France

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime