Porsche 718 Boxster EV – na tržištu od 2025.

283

Nije tajna da Porsche priprema novu generaciju električnih automobila, sa kojom će u budućnosti zamijeniti kompletnu postojeću gamu modela koje pokreću motori s unutrašnjim sagorijevanjem (SUS).

Ova transformacija će biti sveobuhvatna, a jedina nepoznanica je hoće li Porsche pri tome zadržati postojeću poznatu nomenklaturu, ili će usvojiti neka nova imena ili oznake.

Najmanji modeli u Porscheovoj ponudi su Cayman i Boxter, prepoznatljivi po kodnoj oznaci 718, koji su nedavno dobili novi paket opreme Style Edition .

Špijunski fotografi su upravo snimili prve špijunske fotografije testnog prototipa 718 Boxster, sa električnim pogonom.

Iako se testni prototip ne razlikuje mnogo od aktuelnog modela, očigledno je da je izduvna cijev ostavljena samo radi kamuflaže.

Kako će izgledati budući električni modeli 718 za sada nije poznato, ali je sigurno da će ličiti na konceptni Porsche Mission R, na osnovu kojeg će nastati novi električni modeli.

Kada će tačno električni 718 biti predstavljen, za sada nije poznato, iako postoje jasne indicije. Naime, Porscheov director, Oliver Blume je najavio da će električni nasljednici modela 718 biti predstavljeni tokom 2025. godine, čemu će prethoditi promocija električnog Macana, koji bi trebao biti predstavljen krajem 2023., ili početkom 2024. godine.

Naravno, Porscheovi inženjeri su već u poodmakloj fazi razvoja električnog Macana, što su ljetos zabilježili špijunski fotografi.

Prethodni članakSerijski uspjeh: Nova Opel Astra osvojila je nagradu „Zlatni volan 2022.”
Sljedeći članakTokom premijere potpuno električnog Volva EX90, švedski proizvođač prošvercao najavu novog modela

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime