Porsche 718 Boxter EV – kao mali Taycan

Prije samo nekoliko dana, Porsche je otkrio svoje planove za budućnost ,a dio tih planova su modeli serije 718, Cayman i Boxter.

Najnovije špijunske fotografije, snimljene su u Švedskoj, a otkrivaju kako će izgledati budući 718 Boxter EV.

Na testnim prototipima nema vidljivih kamiflažnih folija, pa je vidljivo da u nekim detaljima dosta liče na Taycan, iako su dimenzije znatno manje.

Naravno, sličnost sa Taycanom proizilazi iz sličnih dizajnerskih rješenja, iako Boxter ima jedan par vrata manje, te potpuno drugačija konstrukciona rješenja.

Naime, vidljivo je da testni prototip (sa registarskom oznakom BB GQ 1074) ima elektromotor straga i stražnji pogon, iako se očekuje da će u ponudi biti dvije izvedbe: sa pogonom na stražnje, ili sva 4 točka, odnosno sa jednim elektromotorom koji pokreće stražnju osovinu i sa dva elektromotora (dual-motor) sa pogonom na obje osovine.

Vidljivo je da je kod novog Boxtera, port za punjenje baterije smješten straga, iako je moguće da kod proizvodnog modela bude dislociran na blatobran.

Zanimljivo je da će novi modeli 718 EV koristiti, po svoj prilici modificiranu PPE (Premium Platform Electric) platformu, te imati veliki doseg, budući da će imati malu ukupnu masu.

Prethodni članakToyota bZ4X – početak prodaje u BiH
Sljedeći članakOpel Vivaro Alpincamper

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime