Porsche 718 Cayman GT4 je promovisan u junu ove godine, dok je proteklog vikenda njemačka kompanija na Hockenheimringu tokom proslave Porsche Sports Cup finala prikazala i njegovo specijalno izdanje nazvano 718 Cayman GT4 Sports Cup Edition. Njegova prodaja je već počela, a biće na raspolaganju samo tokom određenog vremenskog perioda.

Za pogon se brine 4,0 litarski atmosferski šestocilindraš sa 309 kW/420KS i 420 Nm obrtnog momenta, u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem (motor inače ima i sistem deaktivacije cilindara). Fabrika navodi da ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 4,4 sekundi, kao i da najveća brzina 304 km/h. Potrošnja goriva je po zvaničnim podacima 10,9 l/100 km, dok emisija CO2 iznosi 249 grama po km.


Dio paketa čine crvene trkačke trake, crveni retrovizori, broj “15” na bokovima (u čast 15-godišnjice Porsche Sport Cupa u Nemačkoj), crni 20-inčni alu točkovi, prednji spojler, zadnji difuzor, Porsche torque vectoring sistem, mehanički LSD diferencijal, modifikovano oslanjanje (automobil je niži za 30 mm u odnosu na regularni Cayman), crna kočiona klješta, alkantara i crna koža u enterijeru, sportski volan sa crvenim markerom na 12 sati, par posebnih oznaka i nove patosnice.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR