Nakon više teasera i raznih viđenja razvojnih modela iz Porschea je stigla potvrda da će 4. septembra biti održana zvanična premijera modela Taycan. Reč je o prvom serijskom električno pokretnom Porscheu, a predstavljanje će biti održano istog dana na tri kontinenta.

Tačnije, Taycan će biti predstavljen na posebnim događajima u Kanadi, Kini i Njemačkoj. Proizvođač iz Štutgarta je već primio preko 30.000 narudžbina za ovaj automobil čiji pogonski sklop bi, u top verziji, trebalo da razvija snagu od preko 600 KS. Zvaničnih tehničkih podataka još uvek nema, ali Taycan bi trebalo da ubrzava do 100 km/h za manje od 3,5 sekundi, dok će mu se autonomija navodno kretati oko 500 km.

U ponudi bi kasnije trebalo da bude više verzija, a one niže snage će cenom biti nešto pristupačnije. Početna verzija će navodno biti opremljena baterijom kapaciteta 80 kWh, a snaga će joj se kretati oko 330 KS, a pominje se i verzija snage oko 390 KS. Sredinu ponude bi trebalo da čine verzije 4S snage oko 435 i 490 KS. One bi trebalo da imaju bateriju kapaciteta oko 96 kWh.

Nagađa se i da bi Porsche kasnije trebalo da lansira i verziju koja će nositi oznaku Turbo S. Njena snaga bi mogla da se kreće oko 740 KS. Više bi trebalo da saznamo uskoro, a šira javnost će s ovim automobilom moći da se bliže upozna na predstojećem frankfurtskom auto salonu.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR