Ford je ranije ove godine već prikazao sportsku RS varijantu nove, četvrte generacije Focusa hatchback, dok je sada predstavio i karavanski Focus ST Wagon.

U odnosu na regularni model, Focus ST Wagon je dobio aero body kit (izmjenjeni prednji branik sa spojlerom i saćastim otvorima za vazduh, zadnji krovni spojler, zadnji difuzor…), saćastu crnu masku sa ST logom, modifikovano oslanjanje, sportski izduvni sistem sa dve izduvne cijevi, jače kočnice, veće alu točkove, kao i dotjerani enterijer (Recaro sportska sjedišta sa ST logom, kožni volan, kontrastni šavovi, sportske pedale…).

Kupcima Focusa ST Wagon će se nuditi jedan benzinski i jedan dizel motor, što znači 2,3 litarski četvorocilindrični turbo benzinac sa 280KS i 420 Nm obrtnog momenta (u paru sa 6-stepenim manuelnim ili opcionim 7-stepenim automatskim mjenjačem) i 2,0 litarski turbo dizelaš sa 190KS i 400 Nm (takođe u paru sa 6-stepenim manuelnim ili 7-stepenim automatikom).

Podaci o ubrzanju i najvećoj bezini još nisu saopšteni.

Takođe, u ponudi će biti i brojni bezbjednosni i sistemi asistencije vozaču kao adaptivni tempomat sa Stop & Go sistemom, prepoznavanje saobraćajnih znakova i zadržavanje vozila u kolovoznoj traci. Tu su i sistem za upozorenje na vozilo u mrtvom uglu, sistem aktivne asistencije kod parkiranja, Head-up displej, detekcija pješaka i biciklista, Apple CarPlay i Android Auto…

Prodaja Focusa ST Wagon u Evropi će startovati na ljeto, dok će cijene biti saopštene naknadno.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR