Najnoviji u nizu Volkswagen električne I.D. porodice je Volkswagen I.D. Roomzz concept, jedna od premijera ovogodišnjeg sajma automobila u Šangaju.

Kao što je bilo i najavljeno, I.D. Roomzz concept je studija crossovera, i to na Volkswagenovoj MEB platformi za električna vozila, pri čemu se ističu moderna, prostrana i varijabilna unutrašnjost, kao i ID Pilot sistem sa autonomnom vožnjom Nivoa 4.

Sem toga, pominju se i digitalni kokpit, neobični materijali (sjedišta su recimo presvučena materijalom nazvanim AppleSkin, novim proizvodom koji se sastoji od obnovljivog sirovog materijala), kao i ID. Pilot Relax mod (kada je uključen sistem potpuno automatske vožnje) koji dozvoljava putnicima da podese svoja sjedišta individulano, u skladu sa njihovim potrebama).

Treba napomenuti da će I.D. Roomzz concept dobiti i serijsku verziju, već potvrđenu za 2021. godinu (prvo startuje na kineskom tržištu). Što se konkretnih detalja tiče, ovaj 5 metara dugački automobil sa 4×4 pogonom pokreću dva elektromotora sa ukupno 225 kW/306KS, pri čemu autonomija sa jednim punjenjem baterija od 82 kWh iznosi do 450 km (80% kapaciteta se na brzom 150 kW punjaču može napuniti za oko pola sata).

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 6,6 sekundi, dok najveća brzina iznosi el. ograničenih 180 km/h.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR