Prekoračio brzinu za 110 km/h. Policija uhapsila njegov Lamborghini Aventador

616

Oduzimanje vozila sve je češća kazna koju koristi policija u mnogim dijelovima svijeta. Posljednji primjer dolazi iz Kanade. Prilično je spektakularan jer se radi o izuzetno skupom talijanskom hiperautu.

Slučaj je prijavila kanadska policija iz Yorka. Ovo je regija poznata po restriktivnom pristupu vozačima koji krše propise. Za to je saznao korisnik Lamborghinija Aventadora koji je na ograničenju od 60 km/h vozio čak 170 km/h. To je skoro tri puta više.

Policajci nisu imali milosti. Lamborghini je završio na šleperu koji je skupocjeni automobil odvezao ravno na policijsko parkiralište. Ipak, može se govoriti o velikoj sreći, jer nije odlučeno o trajnom oduzimanju, već samo o 14-dnevnom, prisilnom zaustavljanju.

Osim toga, vozaču je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 30 dana. Mnogo je komentara da je kazna preblaga. No sigurno će biti i onih koji će konfiskaciju smatrati pretjerivanjem ili ograničavanjem slobode pojedinca.

No, valja podsjetiti da je riječ o dosta uobičajenom načinu borbe protiv cestovnog piratstva, koji nerijetko završava trajnim oduzimanjem vozila. Takva neugodnost svakako zaokuplja maštu. Vjerovatno i vozaču aventadora. Na njegovom mjestu ne bih riskirao još jedan susret s policijom.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
Prethodni članakAudi RS4 – s hibridnim pogonom i novim ekranima
Sljedeći članakNedostaju punjači? Nema veze, struju za auto možemo kupiti na trafici

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime