Kompanija Jaguar Land Rover će novi Defender predstaviti kasnije ove godine, ali smo sada u prilici da i prije zvanične promocije zavirimo u njegovu unutrašnjost, zahvaljujući jednoj procurjeloj slici.

Daleko moderniji enterijer novog Defendera će između ostalog odlikovati centralno smješteni infotainment sistem, digitalna instrumenta tabla, novi volan sa natpisom Defender i izdržljivi materijali. Što se tiče spoljašnjosti, novi Defender će opet dobiti kutijasti dizajn, naravno sada daleko moderniji u odnosu na legendarnog prethodnika.

Land Rover Defender

Kako stvari sada stoje, u ponudi će biti dve karoserijske varijante, i to Defender 90 sa kraćim međuosovinskim rastojanjem i sa 3 vrata, dok će druga verzija nositi oznaku Defender 110 i imaće duže međuosovinsko rastojanje i 5 vrata.

Vozilo će koristiti modularnu platformu MLA (Modular Longitudinal Architecture) što će omogućiti da Defender bude značajno lakši i ekonomičniji nego ranije. U gami motora na početku možemo očekivati 2,0 litarske četvorocilindrične dizelaše i benzince, a kasnije i šestocilindrične agregate i hibridnu verziju.

Na kraju treba podsjetiti da je kompanija još prošle godine potvrdila da će se novi Defender od 2020. godine prodavati i na američkom tržištu.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR