PSA grupacija je još ranije najavila da će novi model brenda DS Automobiles premijeru imati 13. septembra, ali prve slike su već sada procurile u javnost. U pitanju je manji crossover DS 3 Crossback koji će od 4. do 14. oktobra moći da vide i posjetioci sajma automobila u Parizu.

Dakle, nakon što je na tržištu startovao model DS 7 Crossback, grupacija PSA će uskoro proširiti paletu crossovera brenda DS Automobiles. Ovo je oko 425 cm dugački automobil kojim će DS Automobiles između ostalog konkurisati Miniju Countryman i Audiju Q2, pri čemu će DS 3 Crossback koristiti novu CMP platformu. DS 3 Crossback će naravno imati viši klirens u odnosu na obični DS 3 hatch, ali 4×4 pogon po svemu sudeći neće biti dostupan ni kao opcija. Od motora između ostalog možemo očekivati benzinski 1.2L, kao i novi dizelski 1.5L.

Na pomenutom sajmu u Parizu javnosti će biti predstavljena i njegova električna varijanta koja će po nekim ranijim informacijama raspolagati sa 84 kW/114KS, a imaće baterije od 50 kWh. Što se unutrašnjosti tiče, pominju se “avangardni dizajn” i “francuski stil”, ali prije svega visok kvalitet. Najavljuju se i brojne opcije koje se tiču personalizacije, a po pisanju njemačkog Auto Bilda cijene bi trebalo da startuju od oko 19.000 eura.

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR