Procurio novi Renault Espace. Produženi Austral

165

Najprije se iz klasičnog kombija razvio u crossover. Sada će postati SUV. Novi Renault Espace debituje za nekoliko mjeseci – a o njemu znamo gotovo sve.

Evolucija ovog modela je iznenađujuća. Francuzi su sa modelom Espace stvorili fantastičan segment kombija. Nažalost, trendovi i moda doveli su do toga da ih niko ne želi voziti. Tako kombiji postaju crossoveri, a potom sve više klasični SUV-ovi. Novi Renault Espace je upravo takav slučaj – tim više što je riječ o automobilu koji već poznajete.

Renault Espace je produženi Austral

Pa, pokazalo se da vrijedi pročitati priručnik s uputama. Pregledavanje Australove knjige otkriva sve ključne informacije o nadolazećem… Espaceu. Kao što vidite, Francuzi su previdjeli ovu sporednu činjenicu i mislili su da niko neće pogledati priručnik.

 

 

A tu su neke stvarno važne informacije. Na primjer, saznat ćete koje dimenzije ima ovaj automobil. Usputno – manji je od Espacea koji je nestao s tržišta.

Renault Espace je dugačak 4.720 mm i ima međuosovinski razmak od 2.740 mm. Za usporedbu, Espace V je imao 4.859 mm i međuosovinski razmak od 2.884 mm.

U međuvremenu, novi Espace jednostavno je produženi Austral. Francuzima su dakle direktna konkurencija Volkswagen Tiguan i Tiguan Allspace. Espace će dobiti verziju sa 7 sjedišta, ali ćete ga kupiti i u verziji sa 5 sjedišta.

 

A to znači da će jedna od njegovih prednosti biti vrlo velik prtljažnik. Espace se vizualno neće promijeniti u odnosu na Austral, što je dobra odluka. Riječ je o doista atraktivnom i ugodno nacrtanom automobilu.

Austral i Espace također će dijeliti većinu motora

Veći SUV najvjerojatnije neće dobiti najslabiju, verziju od 130 konjskih snaga. U ponudi će biti 1.3 motor u verziji sa 158 KS, kao i novi 1.2 Full Hybrid sa 160 i 199 KS.

Službena premijera novog Espacea održat će se u drugoj polovici godine. Automobil će na ceste stići početkom  2024. godine.

Prethodni članakŠkoda potvrdila novi Superb i Kodiaq za drugu polovinu ove godine
Sljedeći članakPogledajte šta će se desiti ako vozač ubaci u rikverc tokom vožnje?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime