Nakon što je General Motors prodao Opel francuskoj Grupi PSA u sred razvojnog procesa nove generacije Corse bilo je jasno kako će se dolazak ovog automobila ponešto odužiti. Posebno je tome bilo tako nakon što je Grupa PSA donijela odluku o prelasku sljedeće Corse na francusku platformu. No, čekanju će uskoro doći kraj. Objavljen je prvi teaser Corse F.

Priložena fotografija nam otkriva izgled prednjih svjetala ovog automobila i činjenicu da će Corsa biti dostupna s IntelliLux LED Matrix tehnologijom. Također, primjetna su i nova svjetla za dnevnu vožnju s karakterističnim opelovim uzorkom bumeranga, no kod nove Crose taj će se bumerang nalaziti s donje strane kućišta.

Nadalje, o šestoj Corsi za sada znamo da će se temeljiti na PSA-ovoj CMP platformi. Ona će u konačnici biti osnova većem broju modela B i C segmenta te kompaktnih crossovera pod značkama Peugeota, Citroëna, DS-a i Opela (a time i britanskog Vauxhalla). Najbliži srodnik nove Corse će biti sljedeći Peugeot 208. Recimo i da kupci ne trebaju očekivati karoserijsku izvedbu s trima vratima.

Osnovu Corsine motorizacije će činiti 3 i 4-cilindrični turbo motori, benzinski i dizelski. No, iz Opela je već potvrđeno da će 2020. na tržište stići i električno pokretana verzija pod nazivom eCrosa, a proizvodnja će biti povjerena PSA-ovim pogonima u Španjolskoj. Konkretnih informacija za sada nema, no ranije je najavljivana litij-ionska baterija kapaciteta 50 kWh te električni motor snage oko 100 kW (136 KS).

Za sada nema službenih potvrda o tome kada i gdje će se održati premijera nove Corse, no prodaja konvencionalno pokretanih izvedbi će navodno započeti prije kraja ove godine. Drugim riječima, uskoro ćemo saznati više.

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR